8 gode grunde til at have et Digital Asset Management sammen med dit CMS system:

1) Der er forskel på billeder, video og tekstmæssigt indhold
Derfor kan systemer, der er designet til håndtering af visuel materiale være meget nyttige til håndtering af billeder og videoer. CMS systemer er designet til at håndterer tekstmæssigt indhold og dermed ikke designede til, at håndtere visuelt materiale. Ligesom at du aldrig vil benytte et CMS system til, at udarbejde en faktura eller et regnskabssystem til, at udarbejde et website, skal du også benytte et system til at administrer visuelle filer, som er designet til, at håndterer dine billede- og videomateriale.

2) Hvor opbevarer du filer inden de skal udgives?
DAM system er et godt sted at opbevare alle dine filer inden de skal udgives. Her vil du sikre at du ikke mister filer og at de altid er i høj opløsning.

3) Håndterer dit CMS rettighedsoplysninger og overholdes GDPR?
Viser dit CMS hvornår en licens og video skal fornyes eller hvis mediefilen skal slettes? Det gør et DAM system. Det hjælper dig med overblik over rettighedesoplysninger og licenser over dine billeder, videoer mm.

4) Håndtere dit CMS integrerede metadata standarter, som XMP og EXIF?
Indekserer dit CMS filerne og gør dem søgebare? Dette er vigtigt for at kunne navigere i store mængder af indhold og bevare værdifulde oplysninger, som filerne allerede indeholder. Vær opmærksom på, at nogen systemer ikke gemmer disse informationer når de konverterer filer, dermed kan du miste den vigtige metadata.

5) Kan dit CMS håndtere mange og store billedefiler?
Et DAM system er designet til at håndterer dine originale filer, uanset af deres størrelse, vil systemet arbejde hurtigt og effektivt. Derudover vil det ikke påvirke dit CMS og backup vil være meget hurtigere at lave.

6) Hvordan håndterer din CMS ”ikke standard” filer (alt andet end jpg)?
Eksempelvis billeder du prøver at uploade, som RAW filer. Kan dit CMS gengive en forhåndsvisning af denne fil? Hvor opbevarer du dine digitale negativer/originaler? Derfor er det en god ide at investerer i et DAM system, her kan dine digitale negativer fungerer som dit hovedarkiv og de kan genbruges i systemer, som ikke understøtter specifikke fil formater. 

7) Har du mere end et CMS system? Mange små virksomheder har ofte to, deres website og deres intranet.
Store virksomheder har ofte mange flere, som landing sider, micro sider, eksterne intranets mm. I hvilket CMS skulle alle dine originale filer opbevares? Og hvis du kun måtte vælge et sted – vil det så kunne interagere med de andre CMS systemer, som I bruger i virksomheden, hvor mediefilerne kan blive genbrugt på tværs af dem alle?

8) Hvad gør du når den næste nye revolutionerende CMS system bliver udgivet?
Du vil sikkert gerne have friheden til at vælge det bedste system? Et separat CMS og DAM system vil give dig friheden til at udskifte dem individuelt og have det bedste på markedet, og dermed ikke være bundet til et enkelt system.

Et ”Digital Asset Management-system” er designet til at håndtere tusinde endda millioner, af videoer og billeder. Systemet kan håndtere alle former for filformater og giver dig mulighed for hurtigt, at gennemse store mængder af filer, med farve korrigerede forhåndsvisninger og zoom i høj opløsning uden, at du behøver at downloade hele filen.

Vigtigst af alt, er systemet designet til at håndterer visuelle aktiviteter, som video og billeder og integrere dem med andre systemer, som du bruger til hverdag – eksempelvis et CMS system.